Blog

Lava cake cu înghețată

INGREDIENTE:
– 3 ou
– 3 linguri de făină
– 3 linguri de zahăr
– 200 g unt
– 400 g de ciocolată neagră
– Înghețată

MOD DE PREPARARE:
Bateți ouăle și amestecați-le cu făina și zahărul până obțineți o compoziție omogenă și cremoasă.
Puneți la topit untul și ciocolata, lăsați-le puțin la răcit, cât să nu fie fierbinți, apoi amestecați-le cu
compoziția obținută anterior. Atunci când turnați amestecul cald, este important să turnați puțin câte
puțin pentru a nu strica compoziția.
Indiferent ce forme folosiți pentru lava cake, este important să le ungeți bine cu unt și să presărați zahăr
pe ele pentru a nu risca să se lipească prăjitura.
După ce umpleți formele cu compoziția, puneți-le în cuptorul încins la 200 de grade Celsius și coaceți-le
pentru 10-12 minute. Când sunt gata, suprafața lor crapă. Adăugați deasupra o linguriță de înghețată cu
aroma preferată. Poftă bună!