Blog

Pui cu sos de bere și miere

Ingrediente

 

2 lingurițe ulei de măsline

O caserolă de pulpe de pui superioare cu os Puiul Vegetarian

1 vărf de linguriță de piper negru

1 vârf de linguriță de sare

3 linguri de ceapă verde tocată mărunt

250 ml de bere

2 linguri sos de soia cu conținut scăzut de sodiu

1 lingură muștar Dijon

1 lingură miere

2 linguri frunze proaspete de pătrunjel

 

Încălziți uleiul într-o tigaie, la foc mare. Condimentați puiul cu piper și sare. Adăugați puiul în tigaie și prăjiți 6 minute pe fiecare parte sau până este pătruns, cu capacul pus. Scoateți puiul din tigaie și păstrați-l cald. Căliți ceapa verde 1 minut sau până devine translucidă. Amestecați berea cu mierea, soia și muștarul într-un castron mic, cu ajutorul unui tel. Adăugați amestecul de bere în tigaie și aduceți la fierbere. Gătiți 3 minute, până se mai reduce lichidul. Puneți puiul în tigaie și mai gătiți până ajunge la consistența dorită. Presărați deasupra pătrunjel și serviți.