INGREDIENTE
250 grame faină
1 linguriță praf de copt
½ linguriță bicarbonat de sodiu
½ linguriță scorțișoară măcinată
½ linguriță sare
115 grame unt topit nesărat
100 grame zahăr
50 grame zahăr brun
2 ouă mari, la temperatura camerei
2 lingurițe extract de vanilie
440 grame banană zdrobită
80 g nuci măcinate
INSTRUCȚIUNI
Preîncălziți cuptorul 180 ° C. Pulverizați o tavă de chec cu spray antiaderent, tapetați tava cu hârtie pergament și puneți-o deoparte.
Într-un castron mare, amestecați făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și sarea.
În vasul unui mixer sau într-un bol mare, cu ajutorul unui mixer electric, amestecați împreună untul, zahărul granulat și zahărul brun timp de 4-5 minute sau până când amestecul devine pufos.
Amestecați ouăle și vanilia. Opriți și adăugați piureul de banană și amestecați până se combină complet.
Adăugați ingredientele uscate peste ingredientele umede și amestecați până când se combină, asigurându-vă că nu amestecați prea mult aluatul. Se amestecă ușor nucile tocate.
Turnați aluatul în tava pregătită și întindeți-l într-un singur strat uniform.
Coaceți la 180 de grade timp de 55-65 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Puneți folie de aluminiu deasupra pentru a preveni excesul de rumenire, dacă este necesar.
Scoateți din cuptor și lăsăți să se răcească în tava timp de 20 de minute. Scoateți cu grijă prăjitură din tava și transferați-o într-o grătar pentru a se răci complet.