Blog

Pizza de casa Annabella

 

Pregătește o pizza de casă delicioasă, cu 3 tipuri de carne și multă mozzarella și noile mezeluri din gama Annabella Zilnic! Descoperă mai jos cum să pregătești blatul, exact ca în Italia și bucură-te de gustul delicios al noilor produse pe care le găsești de acum în toate magazinele Annabella!

 

Ingrediente: 

 

Faină albă calitate superioară 500 g

Sare

1 linguriță drojdie uscată sau 15g drojdie proaspătă

325 ml apă caldă

50 g ulei de măsline extravirgin 

200 g sos de roșii

 

Topping pizza:

400 g mozzarella

10 felii salam secuiesc Annabella Zilnic

20 felii piept de pui afumat Annabella Zilnic

150 g piept de pui gătit, tăiat în bucățele

 

Mod de preparare:

 

Într-un pahar sau bol amestecați drojdia și apa călduță și lasați 5 minute până se dizolvă.

Într-un bol mare amestecați făina cu sarea și apoi adaugați compoziția de drojdie. Amestecați bine până se combină toate ingredientele.

Continuați să frământați bine aluatul cu mâinile. Ideal ar fi să nu adaugați făina atunci când frământați, desi aluatul la început este mai lipicios. Frământați până devine tot mai elastic și ferm. Tăiați aluatul în 4 bucăți egale.

Formați bile rotunde, aranjați pe un platou presărat cu făină (sau gris – dacă doriți blatul mai crocant).

Ungeți-le cu puțin ulei de măsline, acoperiți cu folie sau prosop și lașați 2 ore la odihnit.

Porniți cuptorul la 250 de grade și puneți în el tava de cuptor întoarsă cu susul în jos.

Cât se încinge cuptorul, formăm pizza: Luați câte o bilă de aluat, puneți pe masă făina mai multă și cu mâinile presați aluatul până se dezumflă. Nu trebuie frământat deloc, doar ușor apăsat cu degetele și întins uniform(pe cât posibil).

Aveți grijă că baza pizzei să fie baza bilei, deoarece grișul nu trebuie încorporat în blat.

Întindeți ușor aluatul și formați un blat subțire de pizza. Ungeți pizza cu sos de roșii.

Presarăți deasupra Mozzarella sau alt cașcaval. Puneți deasupra feliile de salam, piept de pui afumat și piept de pui bucățele.

Luați o alta tavă de cuptor, întoarsă cu fundul în sus. Trageți atent de hârtia de copt cu pizza și o mutați pe dosul tăvii respective. Puneți pizza pe hârtia de copt și coaceți pizza timp de 10-12 minute la 250 de grade.