Micul dejun englezesc este celebru în toată lumea. Consistent încât să energizeze orice pofticios pentru întreaga zi, acesta este servit de la cele mai scumpe restaurante până la cele mi mici localuri din suburbiile orașelor britanice. Șuncă, cârnăciori, ouă prăjite, ciuperci, fasole, roșii… sigur nu ți se mai face foame până la ora prânzului, după ce înfuleci un asemenea mic dejun copios.
Ingrediente:
2 ouă
4 felii bacon crud
2 cârnăciori
4 roșii cherry
4 ciuperci
2 felii pâine toast
Conservă fasole
Ulei
Ceapă
2 căței usturoi
1 linguriță rasă cimbru uscat
1 foaie dafin
Pastă tomate
Sare, piper
Mod de preparare:
Încinge o tigaie și adaugă o lingură de ulei, pentru a pregăti iahnia de fasole. Călește ceapa și usturoiul (trecut prin presă). Adaugă cimbrul, foaia de dafin și fasolea scursă din conservă. Apoi adaugă o jumătate de cană de apă fierbinte și lasă la foc mic să fiarbă pentru câteva minute. Pune pasta de tomate, omogenizează și adaugă sare și piper după gust. Mai lasă la fiert pentru câteva minute, având grijă să nu scadă de tot sosul.
Încinge o altă tigaie sau grătar și rumenește feliile de bacon, roșiile cherry tăiate pe jumătate și ciupercile. Prăjește cârnăciorii în ulei, într-o altă tigaie. Apoi scoate-i pe o farfurie tapetată cu servețele de hârtie, pentru a absorbi excesul de grăsime.
A venit timpul ouălelor pe care le poți pregăti după preferință: ochiuri sau jumări.
Pe un platou așază: doua ouă pregătite după preferință, 4 felii de bacon, 2 cârnăciori, jumătate din iahnia de fasole, roșiile cherry, 4 ciuperci și 2 felii de pâine prăjită.
Servește alături de unt, dulceață și o cană de ceai.
Poftă bună!