Blog
Varză-cu-ciolan-afumat

Varză cu ciolan afumat

Varză-cu-ciolan-afumat

Ingrediente:

1 varză murată
1 ciolan afumat
3 linguri ulei
1 ardei gras
1 morcov mare
sare
boia de ardei dulce
2 foi de dafin
cimbrişor uscat
mărar uscat
piper proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Pune ciolanul în apă călduţă şi lasă-l 10-15 minute, apoi spală-l bine pentru a se curăţa de fum. Clăteşte-l
în mai multe ape reci şi se pune-l într-o oală, acoperit cu apă şi o foaie de dafin. Acoperă-l cu capac şi
lasă-l să fiarbă, la foc mic, până când carnea este bine fiartă.
Separat, taie varza fideluţă, clăteşte-o cu apă pentru a se desăra, stoarce-o bine şi aşaz-o într-o cratiţă
împreună cu morcovul şi ardeiul, tăiate după preferinţă. Stropeşte-o cu ulei, condimenteaz-o cu sare,
cimbrişor, mărar, piper, după gust, pune o foaie de dafin şi las-o la călit la foc potrivit. Amestecă pentru
a nu se arde şi adaugă câte puţină apă caldă. Când varza este bine pătrunsă, adaugă boia de ardei,
amestecă, aşază ciolanul deasupra şi pune cratiţa pentru 10-15 minute la cuptor.
Îți dorim poftă bună, iar pentru și mai multă inspirație, citește și celelalte rețete de pe blogul nostru.