Vrei să îți suprinzi invitații cu un tort spectaculos și demențial de bun?
Tortul de bezea cu dulceață de zmeură este alegerea ideală!
Ingrediente:
6 albușuri
375g zahăr
1 linguriță făină
1 linguriță oțet de vin alb
150g alune tăiate
Pentru umplutură:
300ml frișcă
2 linguri zahăr pudră
100g zmeură
125g coacăze
Dulceață de zmeură Râureni
Mod de preparare:
Pentru început, potrivește cuptorul la 150 de grade, desenează 2 cercuri pe hârtia de copt și pune
hârtia în tavă.
Bate albușurile până se întăresc, adaugă jumătate din zahăr și bate din nou, apoi adaugă treptat
restul și amestecă.
Amestecă făina cu oțetul pentru a crea o pastă fină și adaug-o peste albușuri. Amestecă, pune
jumătate din cantitatea de alune. Împarte bezeaua peste cele două cercuri. Presară alunele peste al
2-lea cerc.
Coace pentru o oră. Închide cuptorul și lasă bezelele în cuptor pentru încă o oră sau chiar mai mult.
Scoate-le si lasă-le să se răcească.
Pentru a pregăti crema, bate frișca împreună cu zahărul până se întărește. Adaugă dulceața de
zmeură în crema de frișcă și amestecă. Pune primul strat de bezea, apoi un strat de cremă cu
dulceață de zmeură Râureni, cel de-al doilea strat de bezea și încă un strat de cremă.
Ornează cu zmeură proaspătă și frunze de mentă.
Îți dorim petrecere frumoasă și poftă bună!