Odată cu venirea toamnei, vrem să te îndulcim cu o rețetă de tort cu mere. Îl poți pregăti foarte ușor și
rapid, iar rezultatul este unul delicios!
Ingrediente:
150 g unt ușor topit
250 g zahăr
6 mere fără sâmburi tăiate în două
3 ouă mari
100 g făină
40 g mălai
10 g cacao
50 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Pune 50 g de unt într-o tigaie la foc mic. După ce untul s-a topit, adaugă 100 g de zahăr și o lingură de
apă și lasă compoziția pe foc timp de 7 minute. Adaugă merele și amestecă până când acestea sunt
îmbrăcate în caramel. Ia tigaia de pe foc și lasă compoziția să se răcească.
Pune într-un bol untul care a rămas și zahărul și amestecă-le cu o lingură de lemn. După ce s-a format o
cremă, adaugă gălbenușurile de ou, unul câte unul și amestecă după fiecare. Adaugă făină, mălai, cacao
și amestecă.
Într-un alt bol se bat albușurile de ou până se întăresc. Se adaugă albușurile peste compoziția
precedentă amestecând ușor. Apoi totul se pune peste mere. Pune totul la cuptor pentru aproximativ 40
de minute. După ce prăjitura este gata, las-o la răcit și apoi răstoarn-o pe o farfurie.
Poftă bună îți dorim!