Ingrediente:
Blat:
1 ¼ cană faină de migdale
¼ cană pudră de cacao
¼ cană îndulcitor pudră
5 linguri unt topit
Umplutură mousse de ciocolată
¾ cană frișcă
¾ lapte de migdale sau de caju, neîndulcit
¼ cană unt
85 g de ciocolată neagră, neîndulcită
3 linguri pudră de cacao
6 linguri îndulcitor pudră
½ lingurițe pudră expresso
3 ouă mari
Ingrediente topping:
2 linguri îndulcitor pudră
¼ linguriță extract de vanilie
15 g ciocolată neagră fără zahăr
Mod de preparare:
Blat:
Tapetează cu ulei o tava cu margine detașabilă.
Amestecă într-un vas mediu făina de migdale, pudra de cacao și îndulcitorul. Adaugă untul topit și amestecă până când compoziția devine omogenă.
Pune compoziția în formă și las-o la racit până când este gata și crema.
Mousse de ciocolată:
Într-o tigaie mică amestecă frișca, laptele de migdale sau de caju și untul. Așteaptă să fiarbă și apoi ia-o de pe foc.
2. Într-un blender amestecă ciocolata neagră, pudra de cacao, îndulcitorul și pudra de expresso. Răstoarnă compoziția peste cremă și amestecă până se omogenizează.
3. Adaugă ouăle și amestecă din nou până cand se omogenizează. Pune crema peste blatul răcit și lasă la racit până când se întărește, cel puțin o oră.
Topping:
Adăugă căpșuni tăiate și afine peste mousse.
Poftă bună îți dorim!