Ingrediente:
250 g făină
100 g unt
100 g zahăr pudră
3 ou
4 gutui mari
150 g unt
150 g zahăr tos
200 g migdale sau nuci măcinate
1/2 linguriță esenţă de migdale
Preparare:
Pentru aluat, amestecă făina, untul, zahărul pudră, oul şi un praf de sare.
Frământă bine aluatul și apoi pune-l într-o formă rotundă sau cu marginea ondulată. După ce ai
preîncălzit cuptorul, pune hârtie de copt cu puţin orez deasupra. Introdu tava în cuptor şi lasă 15
minute. Scoate forma din cuptor, apoi îndepărtează hârtia şi mai pune tava în cuptor pentru încă 5
minute.
Între timp, pregăteşte umplutura. Freacă untul cu zahărul şi gălbenuşurile până se obţine o compoziţie
spumoasă. Adaugă migdalele (nucile măcinate), albuşurile bătute spumă şi esenţa de migdale.
Întinde compoziţia obţinută uniform peste blat, iar deasupra pune feliile de gutui. Pune în cuptor 30 de
minute.
Poftă bună îți dorim. Pentru și mai multă inspirație, te invităm să citești și celelalte rețete!