Ingrediente:
3 ouă mari
90g făină
20ml apă rece
2,5 linguri zahăr
1,5 lingură ulei
2 plicuri zahăr vanilat
coajă de lămâie rasă
esență vanilie
2 ouă
5 linguri zahăr
450ml lapte
35g amidon de porumb
2 plicuri zahăr vanilat
esență vanilie
frișcă
400-500g căpșuni
un praf de sare și un sfert linguriță praf de copt
Mod de pregătire:
Pentru început, bate albușurile spumă cu un praf de sare 2 minute. Apoi, adaugă zahărul treptat și
apa tot treptat. Continuă să mixezi până se întăresc albușurile.
Adaugă gălbenușurile peste albușurile frecate cu ulei, apoi celelalte ingrediente. La sfârșit, adaugă
făina cu praful de copt și amestecă compoziția ușor de jos în sus cu o lingură până se încorporează
făina.
Pune compoziția într-o tavă unsă cu unt, tapetată cu făină și las-o la cuptorul preîncalzit la 175 grade
cca. 25 min.
Pentru a pregăti crema, bate cu un tel ouăle cu zahărul și zahărul vanilat până se desface. Adaugă
laptele rece și amidonul și amestecă până se omogenizează compoziția.
Pune cratița pe foc mare pentru 2 minute și amestecă, dupa care lasă la foc foarte mic. Amestecă
continuu cu telul până crema capătă consistență.
Dă la o parte de pe foc și pune cratița în baie de apă rece și amestecă în ea până devine caldă. În
timp ce amesteci, adaugă în cremă 2 lingurițe de unt și esență de vanilie.
Toarnă crema calduță peste blatul răcit, ornează cu căpșuni sau cu fructele preferate.