O prajitura pufoasa si racoroasa parca pentru mic dejun aleasa! Bucatareste pentru cei dragi si fa-le o surpriza dimineata ce urmeaza. Enjoy!
Pentru 16 felii:
pentru blat:
225 g faina simpla
60 g zahar pudra
praf de sare
225 g unt nesarat, si ceva
in plus pentru uns
250 g zmeura proaspata
1 tava din aluminiu pentru copt,
de circa 30 x 20 x 5 cm
pentru umplutura:
50 g unt moale, nesarat, si ceva in plus pentru uns
4 oua
praf de sare
150 g migdale rasnite
250 g gem de zmeura Raureni
50 g fulgi de migdale
150 g zahar tos
Pasul 1: Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Captuseste tava de copt cu folie si unge-o cu unt sau unge direct tava din aluminiu.
Pasul 2: Amesteca faina, zaharul pudra, sarea si 225 g de unt intr-un robot, pana cand obtii un aluat omogen. Pune aluatul in tava si preseaza-l pe fundul tavii. Ai rabdare- te asifur ca ai destul aluat sa acoperi fundul tavii-, nu trebuie decat sa presezi aluatul cu dosul unei linguri sau cu mainile (de preferat cu pumnii), ca sa obtii o suprafata egala.
Pasul 3: Coace blatul timp de 20 de minute, apoi lasa-l sa se raceasca in forma, timp de 5 minute.
Pasul 4: Cat timp blatul sta in tava, topeste 150 g de unt pentru umplutura intr-o craticioara, apoi ia-l de pe foc ca sa se racoreasca, adica 5 minute, pana cand se raceste si blatul.
Pasul 5: Pune ouale, zaharul tos si migdalele rasnite intr-un robot si amesteca-le pana cand obtii o pasta. Cu motorul mergand, toarna prin tub untul topit, racorit si opreste aparatul cand s-au amestecat ingredientele, apoi aduna compozitia si mai amesteca putin ca sa o finisezi.
Pasul 6: Bate gemul intr-un castron ca sa-l faci sa se intinda mai usor, apoi unge cu el blatul si presara zmeura proaspata peste gem. Curata bine umplutura de migdale de pe procesor si intinde-o peste stratul de zmeura.
Pasul 7: Presara fulgi de migdale si pune prajitura in cuptor timp de 45 de minute, incercand-o dupa 35 de minute: este gata cand a crescut usor si are o nuanta aurie.
Pasul 8: Inainte de a o taia felii, lasa prajitura sa se raceasca (in caz contrar, atentie la stratul de gem)
Chef’s tip: Crusta si umplutura pot fi preparate cu o zi inainte de a fi coapte. Preseaza crusta in forma, acopera cu folie alimentara si pune tava in frigider. Scoate umplutura din frigider cu 1-2 ore inainte de a o folosi, ca sa ajunga la temperatura camerei, si amestec-o putin inainte de a o intinde pe crusta.
Distractie placuta in bucatarie si pofta buna!