Surprinde-ți familia cu un preparat delicios și foarte ușor de făcut.
Ingrediente:
2 vinete
2 roşii
1 pachet spaghete
1,5 kg roşii, pentru sos
sare
piper
câteva frunzuliţe busuioc
1-2 linguri ulei
4 căţei usturoi
50 g caşcaval tare
sare
piper
Mod de preparare:
Spală vinetele, taie-le rondele, adaugă sare şi lasă-le la scurs timp de 30 de minute. Șterge-le și pune-
le pe grătarul încins. Între timp, taie cele două roşii jumătăţi şi lasă-le pe grătar. După ce s-au copt,
lasă-le la răcit.
Fierbe pastele conform indicaţiilor de pe pachet și lasă-le la scurs. Dă roşiile pentru sos prin
răzătoare, apoi pune-le la fiert, până când scade sosul şi se îngroaşă.
Separat, încinge uleiul, pune căţeii de usturoi şi căleşte-i uşor, apoi adaugă, vinetele, roșiile, sosul de
roşii, sarea, piperul după gust, zahărul și busuioc. Păstrează 2 frunzuliţe, pentru decor şi ţine pe foc
10 minute ca să se combine aromele, apoi scoate frunzele de busuioc.
Serveşti spaghetele amestecate cu sos, vinete şi roşii, presărate cu caşcaval ras şi decorate cu frunze
de busuioc.
Poftă bună îți dorim!