Vara e timpul salatelor, mâncăruri ușoare și delicioase, dar și extrem de sănătoase. Iată două rețete de salate cu dressing de muștar și ulei de măsline.
Salată cu dressing de muștar
Pentru dressing:
1/2 linguriță muștar
1 linguriță miere
Sucul de la 1 lămâie
Pentru salată:
1 salată verde
1 avocado
4 ridichi
1 mână de spanac
1 mână de rucola
2 frunze de mentă
Sare și piper, după gust
Mod de preparare
Într-un castron mic amestecă muștarul cu mierea și zeama de lămâie. Spală legumele bine. Taie avocado și ridichia cubulețe și frunzele fâșii subțiri. Într-un bol mare amestecă toate legumele cu sare și piper după gust. Înainte de servire toarnă dressingul de muștar peste salată.
Poftă bună.
Salată cu legume, parmezan și ulei de măsline
Pentru dressing:
3 linguri de ulei de măsline
2 linguri de zeamă de lâmâie
Pentru salată:
200 g roșii cherry
1 mână de baby spanac
100 g parmezan
50 g măsline
Într-un castron mic amestecă uleiul și zeama de lămâie. Spală legumele bine. Taie roșiile chery în jumătate. Într-un bol mare amestecă roșiile, spanacul, parmezanul și măslinele cu sare și piper după gust. Înainte de servire toarnă dressingul de ulei de măsline și mai amestecă o dată.
Poftă bună.