Blog

Ruladă de porc cu verdețuri

Bucură-te de savoarea ruladei de porc cu verdețuri, pregătită ca la carte. Este un deliciu de zile mari! Iată
cum o poți pregăti:

Ingrediente:
1 file de porc (1- 1,5 kg)
50 g unt
50 ml ulei
1 usturoi
1 dovlecel
1 morcov
1 pătrunjel
200 ml apă
200 g cașcaval
1 ou
100 ml apă
sare
piper
cimbru

Mod de preparare:
Pentru început, spală carnea și tai-o în două bucăți pe lungime. Unge cele două bucăți cu ulei pe ambele
părți, presară condimentele și adaugă și cățeii de usturoi. Rulează bucățile de carne și învelește-le în folii
de plastic și lasă-le la frigider timp de o oră.
Între timp, topește untul și adaugă legumele curățate și tăiate cubulețe cât mai mici. Călește-le puțin,
apoi adaugă apă și lasă-le la fiert timp de 20 de minute. Presară sare și piper și scurge apa rămasă.
Scoate carnea de la frigider, întinde bucățile și așază peste ea legumele, cașcavalul cubulețe. Apoi,
rulează bucățile de carne și pune-le în tava cu ulei. Acoperă-le cu folie de aluminiu și lasă-le la cuptor
timp de 90 de minute. Scoate folia și unge ruladele cu ou. Mai lasă la cuptor timp de 30 de minute
ruladele și apoi scoate-le.
Sperăm că te-a inspirat rețeta noastră și te invităm să citești și celelalte rețete de pe blog pentru un plus
de inspirație. Spor în bucătărie îți dorim!