Blog
Risotto-cremos-cu-ciuperci-parmezan-și-unt

Risotto cremos cu ciuperci, parmezan și unt

Risotto-cremos-cu-ciuperci-parmezan-și-unt

Ingrediente:

240g orez cu bob mare
300g ciuperci proaspete
2 linguri de ulei de măsline
60g unt cu min 80% grăsime
1 ceapă mică tocată
1 cățel de usturoi zdrobit
1 cățel de usturoi tocat mărunt
50ml vin alb sec
sare, piper măcinat
750-800 ml supă fierbinte
60g parmezan
pătrunjel verde pentru decor
fulgi de parmezan pentru decor

Mod de preparare:

Adaugă într-o oală orezul și trei sferturi din supa fierbinte. Călește ceapa și usturoiul în uleiul de măsline și unt. Adaugă peste ceapă, ciupercile și usturoiul cu orezul și călește-le împreună. Asezonează-le cu sare și cu piper măcinat.
Adaugă și vin alb. Adaugă treptat și supa fierbinte. Amestecă iar timp de 12-15 minute. După ce este gata, adaugă și o bucățică de unt rece și o cantitate mare de parmezan ras.
Îți dorim poftă bună!

Seară de film cu prietenii? Fă-ți proviziile cu snacks-uri crocante, chipsuri și arahide!
Distracția poate începe!