Răsfață-ți papilele gustative cu un Quiche cu șuncă pe care îl vei savura până la ultima înghițitură. Iată
rețeta:
Ingrediente:
180-190 g de făină albă
50 g unt rece
1 galbenuș de ou
1 praf de sare
½ cană de apă rece
150 g brânză
6 ouă
300 g smântână
150 g șuncă
2 cepe verzi
Ierburi aromatice
Frunze de busuioc
Mod de preparare:
Pentru început, frământă făină cu unt și sare până când se transformă într-un aluat nisipos. Apoi adaugă
gălbenușul de ou, continuă frământarea și încorporează, treptat, apa rece. Frământă până când vei
obține un aluat omogen. Acoperă aluatul în folie alimentară și lasă-l la răcit aproximativ 50 de minute.
Pentru a pregăti umplutura, bate ouăle, împreună cu smântâna și adaugă șunca tăiată, brânza
mărunțită, rondele de ceapă verde și apoi ierburile aromatice.
Presară făină pe tocător și întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor. Pune umplutura în formă de tartă și
lasă Quiche-ul aproximativ 30-35 de minute la cuptor la temperatura de 180 grade Celsius.
După ce acesta s-a copt, scoate-l din tăva cu fund detașabil și lasă-l la răcit. Ornează cu ierburile
aromatice.
Îți dorim poftă bună, iar pentru și mai multă inspirație în bucătărie, citește și celelalte rețete!