Blog

Pulpe de pui rustice pe pat de legume

Nimic nu se compară cu o masă delicioasă în familie. Iar această rețetă simplă și delicioasă va fi cu siguranță pe placul celor mari și celor mici.

Ai nevoie de:

6 pulpe de pui

2 morcovi

3 cartofi

8 roșii cherry

3 căţei usturoi

Ulei de măsline

Boia de ardei dulce
Piper

Sare

Cimbru

Busuioc proaspăt

Fulgi de chili (opțional)

Cum prepari:

Se pregătesc pulpele: se spală și se crestează cu un cuțit pentru a deveni crocante. Elimină excesul de apa de pe ele folosind un prosop curat.

Apoi, pulpele se ung cu ulei de măsline și se împănează cu bucăți de usturoi. Se asezonează cu sare, piper, cimbru și boia de ardei dulce. Dacă ești împătimit al mâncărurilor picante, poți presăra fulgi de chilii.

Separat, se curăță cartofii și morcovii și se taie cubulețe. Se condimentează cu sare, piper și boia și se așează într-o tavă aderentă Taie roșiile cherry în două și se așează-le peste patul de legume.

Deasupra legumelor se așează pulpele.

Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute, până pulpele s-au rumenit. La final, decorează cu frunzulițe de busuioc, pentru o aromă plăcută și  prezentare.

Poftă bună!