Blog
Pui indian cu orez

Pui indian cu orez

Pui indian cu orez

Ingrediente:

400 g piept de pui, tăiat fâșii 500 g
80 g unt
12-15 buc. caju
1/2 buc. ceapă
3 căței usturoi
120 ml smântână pentru gătit
2 linguri ulei
250-300 g – roșii decojite
10 g zahăr brun
1 buc. ardei iute verde
1 legătură coriandru verde
1 linguriță semințe de coriandru măcinate
1/2 linguriță chimion măcinat
1 linguriță cu vârf ghimbir ras
2 lingurițe de chilli pudră
1 linguriță garam masala
1 praf sare, piper
150 g orez

Mod de preparare:

Pune puiul într-un castron, jumătate de linguriță de ghimbir ras, o linguriță de pudră chilli, jumătate de
linguriță coriandru măcinat, doi căței de usturoi pisați, sare și piper. Amestecă bine, astfel încât puiul să
se acopere uniform. Intr-o tigaie sau wok, încinge uleiul și pune puiul la prăjit.
Lasă puțin, doar până se rumenește foarte puțin puiul. Scoate fâșiile de pui pe o farfurie și în același wok
pregătește sosul. Începe punând ceapa tăiata, chimionul, restul de usturoi pisat și restul de ghimbir ras.

Amestecă bine, pune puțină apă și lasă 2 minute. Adaugă restul de coriandru măcinat, cajuul, restul de
pudră de chilli și ardeiul verde iute, curățat de semințe și tăiat bucățele. Amestecă bine și pune roșiile
decojite, zdrobite un pic.
Dă focul mic, acoperă și lasă să fiarbă ușor câteva minute. Oprește apoi focul și lasă la răcit pentru
câteva momente. Transformă sosul într-un piure, cu ajutorul blenderului. Piureul obținut pune-l înapoi
în wok, peste untul topit.
Amestecă bine și adaugă zahărul. Apoi smântână si bucățelele de pui rumenite. Mai lasă 2-3 minute,
pune garam masala și oprește focul.
În același timp, gătește orezul basmati. Fierbe orezul în apă și lasă-l la foc mic cu capacul pus, cu puțină
sare, iar când scade apa, stinge focul.
Servește-l cald, pe un pat de orez basmati fiert. Poftă bună îți dorim!