Ingrediente:
4 ouă
4 linguri zahăr
4 linguri făină
1 praf de sare
150g gem de căpşuni
35g gelatină roşie pentru prăjituri
350ml apă
200g căpșuni proaspete
Mod de preparare:
Pentru început, bate albușurile spumă cu un praf de sare şi cu zahăr. Adaugă
gălbenuşurile unul câte unul şi încorporează uşor făina. Toarnă compoziţia într-
o formă de tartă unsă şi tapetată şi coace la foc potrivit 20-30 de minute.
Răstoarnă tarta pe un platou şi las-o să se răcorească. Unge prăjitura cu gem
de căpşuni şi presară fructele spălate, curăţate şi scurse bine. Pune gelatina la
înmuiat 20 de minute în apa rece. Lasă să se răcorească puţin şi toarn-o peste
fructe. Peste fructele cu gelatină, adaugă și câteva căpșuni și frunze de mentă
pentru decor. Lasă prăjitura la frigider 2-3 ore.
Poftă bună îți dorim!