Ingrediente foi cu bulion:
300 g zahăr
400 ml ulei
4 linguri bulion Raureni (100g)
o lingură amoniac stins (7g)
2 ouă
2 linguri smântână
900 g făină
Ingrediente cremă:
1 l lapte
8 linguri rase gris (90g)
250 g zahăr pudră
200 g unt moale
esență vanilie după gust
500 g magiun (gem de prune) Raureni
100 g nuci prăjite (opțional)
Mod de preparare foi:
Pasul 1: Puneți toate ingredientele într-un vas și mixați până se omogenizează.
Pasul 2: Adăugați treptat făină și frământați un aluat molicel (atât cât puteți întinde foile). Lăsați coca câteva minute la odihnit.
Chef’s tip: Puteți frământa coca dimineață și să o lăsați la frigider, pentru a o coace seara când vă întoarceți acasă.
Pasul 3:Împărțiți coca în 4.
Pasul 4: Întindeți foile și coaceți-le pe rând, pe fundul unei tăvi (40 * 32 cm), în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 12 minute.
Mod de preparare cremă:
Pasul 1: Puneți laptele la fiert și când fierbe turnați treptat grisul amestecând mereu. Fierbeți până se îngroașă apoi lăsați la răcit.
Pasul 2: Mixați untul cu zahărul pudra apoi adăugați treptat crema rece și mixați ușor. Puneți după gust esența de vanilie.
Pasul 3: Ungeți prima foaie cu jumătate din cremă. Amestecați gemul cu nucile și ungeți a doua foaie. Acoperiți cu a treia foaie, distribuiti restul de cremă și acoperiți cu ultima foaie. Lăsați prăjitura la temperatura camerei până se înmoaie foile apoi păstrați-o la frigider.
Poftă bună!