Blog

Prăjitură cu bulion

Ingrediente foi cu bulion:

300 g zahăr
400 ml ulei
4 linguri bulion Raureni (100g)
o lingură amoniac stins (7g)
2 ouă
2 linguri smântână
900 g făină

Ingrediente cremă:

1 l lapte
8 linguri rase gris (90g)
250 g zahăr pudră
200 g unt moale
esență vanilie după gust
500 g magiun (gem de prune) Raureni
100 g nuci prăjite (opțional)

Mod de preparare foi:

Pasul 1: Puneți toate ingredientele într-un vas și mixați până se omogenizează.

Pasul 2: Adăugați treptat făină și frământați un aluat molicel (atât cât puteți întinde foile). Lăsați coca câteva minute la odihnit.

Chef’s tip: Puteți frământa coca dimineață și să o lăsați la frigider, pentru a o coace seara când vă întoarceți acasă.

Pasul 3:Împărțiți coca în 4.

Pasul 4: Întindeți foile și coaceți-le pe rând, pe fundul unei tăvi (40 * 32 cm), în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 12 minute.

Mod de preparare cremă:

Pasul 1: Puneți laptele la fiert și când fierbe turnați treptat grisul amestecând mereu. Fierbeți până se îngroașă apoi lăsați la răcit.

Pasul 2: Mixați untul cu zahărul pudra apoi adăugați treptat crema rece și mixați ușor. Puneți după gust esența de vanilie.

Pasul 3: Ungeți prima foaie cu jumătate din cremă. Amestecați gemul cu nucile și ungeți a doua foaie. Acoperiți cu a treia foaie, distribuiti restul de cremă și acoperiți cu ultima foaie. Lăsați prăjitura la temperatura camerei până se înmoaie foile apoi păstrați-o la frigider.

Poftă bună!