Blog
Pizza-Salami

Pizza Salami

Pizza-Salami

Ai poftă de pizza cu blat subțire și gust formidabil de bun? Încearcă rețeta noastră și bucură-te de
fiecare felie în parte:

Ingrediente pentru blat:
500g făină
1 linguriță sare
½ linguriță zahăr
1 pliculeț drojdie
8 linguri ulei măsline

Ingrediente pentru topping:
200g ciuperci la cutie
2 cepe
1kg roșii pasate
250g salami tăiat rondele
150g măsline fără sâmburi
300g brânză rasă
sare
piper

Mod de preparare:
Într-un castron mare, pune făina, sarea, zahărul, drojdia, 300ml apă călduță, uleiul și frământă. Lasă
aluatul acoperit să crească într-un loc cald, timp de 30 minute.
Între timp, încinge cuptorul la 220 grade și taie ceapa rondele.
Întinde blatul în tava în care ai așezat hârtie de copt.
Pe deasupra, pune pastă de roșii, iar apoi condimentează. Ornează blatul cu legume, salami și
măsline, iar la sfârșit presară deasupra brânza rasă. Lasă pizza la cuptor pentru 15 minute.
Poftă bună îți dorim!