Iată o alternativă fără cereale și mult mai sănătoasă la tradiționalul blat de pizza!
Ingrediente pentru 4 porții
1 kg de conopidă
1 ou
1/3 ceașcă brânză de capră moale
1 linguriță de oregano uscat
1 vârf de cuțit de sare
Cum se prepară?
Preîncălzește cuptorul. Rupe conopida în bucățele. Pune conopida la blender până se mărunțește și devine ca un orez.
Umple un vas mare cu aproximativ un centimetru de apă și pune-l la fiert. Adăugă “orezul” și acoperă oala cu un capac. Lasă-l la fiert timp de 4-5 minute. Scurge conopida printr-o strecurătoare cu ochiuri fine.
Acesta este secretul: înfășoară orezul aburit într-o cârpă, întoarce-l, apoi îndepărtează umezeala în exces.
Într-un castron mare, amestecă orezul, oul bătut, brânza de capră și mirodeniile. Amestecă bine blatul cu mâinile.
Pune într-o tavă o foaie de copt și apoi toarnă aluatul. Lasă-l la copt timp de 35-40 minute, până blatul devine ferm și se rumenește.
Când blatul este gata, adăugă topping-urile preferate și lasă-l la cuptor pentru încă 5-10 minute. Pentru un gust mai bun, se servește imediat.
Sugestie: Pizza poate fi servită alături de ardeiul capia copt Râureni.
Poftă bună!