Blog
Piept-de-pui-cu-ceapă-verde-și-fasole

Piept de pui cu ceapă verde și fasole

Piept-de-pui-cu-ceapă-verde-și-fasole

INGREDIENTE:

500g piept de pui dezosat
4 ouă

5 – 6 căței de usturoi
un pahar cu bere
o ceașcă de ulei
piper negru măcinat
sare
ceapă verde
8-10 roșii cherry
2 mâini de păstăi de fasole verde (proaspătă sau congelată)

Spălă bine pieptul de pui și tăie-l în bucăți potrivite, de o grosime nu foarte mare – aproximativ
jumătate de centimetru.
Curăță și spală usturoiul după care mărunțește-l. Separat, într-un castron amestecă bine pieptul de
pui cu usturoiul și condimentele (sare și piper). Adaugă un pahar de bere proaspătă peste pui după
care acoperă castronul și lăsă-l cel puțin jumătate de oră la frigider. Acest proces frăgezește foarte
bine carnea. Bate carnea cu ciocanul de șnițele doar dacă este carne de țară. Dacă nu, carnea se
frăgezește suficient încât nu mai trebuie bătută.
Într-o farfurie bate bine ouăle cu o furculița și adăugă făină până vei obține o pastă de densitatea
celei de la clătite. Adăugă sare și piper negru măcinat. Dă carnea de pui prin această compoziție
după care o pune-o la prăjit într-o tigaie cu capac la foc mediu spre mic. Lăsă pe fiecare parte cât să
se rumeneasca apoi scoate șnițelele într-un castron. Pentru a mai absorbi din surplusul de ulei pune
pe pereții castronului șervețele albe de bucătărie. Presară și puțină ceapă verde peste pieptul de pui.
Pentru garnitură, adaugă într-o tigaie puțin ulei, roșiile și fasolea verde. Asezonează-le cu puțină sare
și lasă-le 7 minute la călit.
Savurează pieptul de pui împreună cu garnitura de fasole verde și roșii.
Poftă bună!