Pennele cu broccoli și ceapă verde sunt extrem de gustoase și sățioase. Încearcă rețeta următoare și
surprinde-ți invitații:
Ingrediente:
300g penne
ceapă verde
1 broccoli mic
100 ml smântână lichidă
4 linguri cremă de brânză tartinabilă
20ml lapte rece
1-2 lingurițe amidon
sare
piper
usturoi proaspăt zdrobit
parmezan, cașcaval sau mozzarella
Mod de preparare:
Fierbe pastele al dente. Pune la fiert broccoli cu puțină apă, 2 linguri de ulei de măsline și un praf de
sare. Amestecă bine timp de 1-2 minute.
Adaugă smântâna lichidă și fierbe un minut, la foc mic și apoi adaugă usturoiul.
Adaugă și crema de brânză și amestecă până se omogenizează sosul. Daca dorești, poți să strivești
câteva florete de broccoli și adaugă ceapa verde tăiată.
Dacă sosul nu este bine legat, adaugă amidonul dizolvat în lapte și amestecă pe foc mic. Adaugă sare
și piper și amestecă până când sosul se va îngroșa.
Opțional, poți adăuga și o lingură de parmezan ras la final, și amestecă până se omogenizează în sos.
Servește-le cât sunt calde.
Îți dorim poftă bună!