Ingrediente
1 pachet aluat foietaj
500 g spanac
100 g brânză feta
1 praz
2 fire ceapă verde
1 linguriţă mentă uscată
½ legătură mărar proaspăt
nuci
sare și piper
1 ou
100 ml ulei de măsline
Cum se prepară
Spală spanacul proaspăt, opărește-l și toacă-l mărunt. Călește la foc mediu în ulei de măsline prazul și ceapa verde. Adaugă menta, mărarul, sarea și piperul, după gust. Când prazul de înmoaie adaugă spanacul și 200 ml de apă și fierbe spanacul până ce apa ce evaporă.
Într-un bol amestecă brâza feta cu ou, sare și piper.
Taie aluatul pentru foietaj în patrățele. Pune un strat de brânză și in mijloc o lingură din compoziție de spanac. Adu colțurile spre interior. În mijloc pune jumătate de sâmbure de nucă.
Tapetează o tavă cu unt și pune pateurile. Lasă tava la cuptor 30 minute, în cuptorul preîncălzit.
Poți presăra deasupra și câteva semințe de spanac.
Poftă bună!