Ingrediente:
500 g fructe de mare (calamar, midii, creveți)
200 g pui
1 ardei gras roșu
1 ceapă
2 căței de usturoi
350 g orez
5 linguri ulei de măsline
750 ml supă de pui
1-2 fire șofran
sare
piper
Mod de preparare:
Spală bine fructele de mare. Taie calamarul inele, ardeiul cubulețe, iar ceapa și usturoiul mărunt.
Într-o tigaie încăpătoare lasă la încins 4 linguri de ulei de măsline în care se rumenește ușor, pe toate
părțile, pieptul de pui. Apoi scoate-l și lasă-l într-un loc cald. Toarnă și restul de ulei și lasă-l la încins,
apoi adaugă ceapa și sotează până devine transparentă. Adaugă usturoiul, mazărea și ardeiul gras și
continuă sotarea până se înmoaie puțin legumele.
Pune inelele de calamar și midiile, apoi orezul, amestecă până se acopera boabele cu ulei. Pune în tigaie
și pieptul de pui, apoi toarnă supa și pune șofranul.
Lasă la fiert, la foc mare 20 de minute, apoi dă focul mai mic, adaugă creveții, sare și piper si mai lasă la
fiert pentru 10 minute.
Decorează platoul cu fructe de mare și roșii și bucură-te de o cină delicioasă în stil spaniol!