Blog
Negresă-cu-ciocolată-și-nucă

Negresă cu ciocolată și nucă

Negresă-cu-ciocolată-și-nucă

Ingrediente:
200 g de făină
o linguriță cu sare
1 ciocolată amăruie
50g nucă
50 g unt
100 g zahăr
2 ouă mari
esență de vanilie
glazură de ciocolată

Mod de preparare:
Pentru început, încălzește cuptorul și unge tava cu unt. Separat, într-un castron de dimensiuni potrivite pune zahărul cu ouăle și vanilia. Amestecă foarte bine și apoi adaugă ciocolata, untul și nuca.
Între timp, topește ciocolata și untul într-o cratiță, la foc mic. Amestecă bine, până când ciocolata s-a topit.
Separat, într-un castron de dimensiuni potrivite pune zahărul cu ouăle și vanilia. Amestecă foarte bine și apoi adaugă ciocolata și untul.
Toarnă făină puțin câte puțin și amestecă din nou, până ce obții un conținut omogen. Toarnă conținutul în tava pentru copt. Cu o lingură de lemn întinde-l până ajunge la același nivel, uniform.
Pune tava la cuptor și lasă prăjitura timp de 30 – 35 de minute la copt. Când a prins o culoare frumoasă și e bine pătrunsă, oprește cuptorul, scoate tava și taie negresa în bucățele egale. Adaugă și glazura de ciocolată topită pentru un gust intens de ciocolată.
Poftă bună!