Ingrediente:
1 ceapă
1 lingură unt
2 linguri ulei
1 lingură boabe de muștar
1 ardei iute
3 căței de usturoi
1 linguriță de ghimbir pudră
2 lingurițe de garam masala
1 vârf de linguriță de chimion
1 vârf de linguriță de coriandru
1 vârf de linguriță de scorțișoară
1 vârf de linguriță de boia iute, sare și piper
Călește o ceapă mare, într-o lingură de unt. Apoi, încinge uleiul într-o altă cratiță și adaugă 1 linguriță de boabe de muștar. Când boabele încep să sară, adaugă ceapa călită, 3 căței de usturoi rași, 1 ardei iute tocat, 1 linguriță de ghimbir pudră (sau aproximativ doi centimetri ghimbir proaspăt, ras), 2 lingurițe de garam masala, 1 vârf de linguriță de chimion, 1 vârf de linguriță de coriandru, 1 vârf de linguriță de scorțișoară, 1 vârf de linguriță de boia iute, sare și piper.
Amestecă ușor 2-3 minute la foc mic, după care stinge cu o ceașcă de apă. Apoi toarnă jumătate din sos peste mielul tăiat în bucați mici și lasă-l la marinat, cel puțin o oră.
După o oră, pune la rumenit bucățile de miel marinat.
Peste sosul rămas în cratiță toarnă sosul folosit la marinare, 250 ml de apă și 4-5 linguri de pastă de tomate. Fierbe la foc mic, cca. 10 minute.
Apoi adaugă 4 linguri de smântână și 2 lingurițe de zahăr brun. Fierbe amestecul 5 minute.
Adaugă carnea de miel bine rumenită. Ia cratița de pe foc și las-o acoperită 15 minute, pentru uniformizare.
Servește mielul masala cu orez simplu.
Poftă bună!