Blog
Miel-la-cuptor-cu-vin-rosu

Miel la cuptor cu vin roșu

Miel-la-cuptor-cu-vin-rosu

Ingrediente:

– spată de miel aproximativ 2 kilograme
– o cană cu vin roșu
– 100 ml de ulei de floarea soarelui
– o căpățână de usturoi
– o jumătate de linguriță de turmeric măcinat
– o jumătate de linguriță de boia de ardei iute
– o linguriță de tarhon uscat
– o jumătate de linguriță de ghimbir măcinat
– o lingură de sare

Cum se prepară:

Spală bine carnea de miel și porționeaz-o după preferințe, dupa care sterge-o ușor cu prosoape de hârtie.
Încălzește cuptorul la 150 de grade.
În tava în care vei pregăti friptura, pune toate condimentele și amestecă-le. Unge carnea de miel cu jumătate din uleiul de măsline și apoi pune-o în tavă și dă-o pur si simplu prin condimente.
Adaugă și restul de ulei, pune vinul și așază frumos bucățile de carne ca să încapă în tava.
Pune peste ele cățeii de usturoi curățați și tăiați în două și apoi dă tava la cuptor pentru aproximativ 2 ore, verificând din când în când dacă nu a scăzut prea tare lichidul din tavă. Întorce bucățile pe partea cealaltă cam dupa o oră.
Incercă friptura din partea de pulpă, iar când este gata oprește cuptorul, scoate tava și lasă la răcit.

Poftă bună îți dorim!