Blog
Macarons-cu-ganache-de-ciocolată

Macarons cu ganache de ciocolată

Macarons-cu-ganache-de-ciocolată

Ingrediente:

230 g zahăr pudră
70 g zahăr vanilat
Sare
120 g făină de migdale
Colorant alimentar
Pentru umplutură
120 g ciocolată neagră
½ cană smântână lichidă sau frișcă
1 lingură unt

Mod de preparare:

Dacă vrei să-ți impresionezi jumătatea sau invitații, pregătește prăjiturele Macarons dulci și colorate. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a pregăti foarte ușor aceste delicioase prăjiturele și acasă.
Pentru început, preîncălzește cuptorul la 150 de grade Celsius. Și începe prin a pune albușurile într-un bol. Adaugă zahărul vanilat folosind o sită și mixează amestecul până devine atât de tare încât nu curge. Adaugă colorantul alimentar și continuă să mixezi aproximativ 30 de secunde.
Separat, cerne făina de migdale, zahărul pudră și sarea pentru a obține o compoziție cât mai fină. Folosește aceeași sită pentru a adăuga pudra obținută peste compoziția de albușuri bătute. Apoi folosește o spatulă pentru a omogeniza întregul amestec, prin mișcări ușoare, până când acesta devine mătăsos.
Pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt și folosind un sac poș cu vârf rotund formează Macarons, cu un diametru de 3,5-4 cm, la o distanță de 2-3 cm unele de altele. Lasă la copt timp de 15-20 de minute, în funcție de cuptor. Verifică dacă se dezlipesc ușor de pe foaia de copt, fără să la urme – atunci sunt gata de scos din cuptor.
Pentru umplutura de Macarons, rupe ciocolata în bucăți și las-o la topit pe bain-marie împreună cu untul. Amestecă până se topește și apoi trage-o de pe foc, și las-o la răcit. Adaugă smântâna sau frișca, amestecând ușor, pentru a obține o compoziție cremoasă. Formează prăjiturelele, lipind câte 2 Macarons cu crema rece.

Poftă bună!