Blog
Linguini-cu-fructe-de-mare-final

Linguini cu fructe de mare

Linguini-cu-fructe-de-mare-final

Ești iubitor de paste și fructe de mare? Rețeta recomandată de noi este “Linguini cu fructe de mare”, o explozie pe cerul gurii. Rapid, gustos și delicios!

Ingrediente:

550g creveți decorticați

550g linguini

550g scoici

0,5 cană de vin alb sec

1,5kg roșii conservă

3 linguri unt

3 lingurițe de ulei de măsline

4-5 căței usturoi, după plac

sare

piper

pătrunjel

busuioc proaspăt

Cum se prepară:

  1. Pentru început, pune pastele la fiert la jumătatea timpului recomandat pe pachet pentru a fi al dente, un pic tari. Între timp, preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.

  1. Pune usturoiul la prăjit în 2 linguri de ulei de măsline și 2 linguri de unt topit, adaugă vinul alb și lasă să scadă la foc mic. Adaugă și roșiile și amestecă compoziția timp de 10 minute pentru a nu se prinde ingredientele și apoi adaugă după gust sare, piper și chilli.

  1. Untul și uleiul care ți-au rămas se încălzesc separat, la foc mediu, într-o tigaie. Adaugă scoicile curățate și spălate și apoi adaugă creveții curățați și spălați. Lasă la foc mic și amestecă până își schimbă culoarea.

 

  1. După ce pastele s-au fiert, scurge-le și amestecă-le cu sosul obținut și pune-le într-o tavă adâncă. Tapetează cu o folie de aluminiu și adaugă deasupra fructele de mare și înfășoară cu folia rămasă pe margini.

 

  1. Bagă-le la cuptor pentru 15-20 de minute și servește-le calde. Desfă folia de aluminiu chiar înainte de a servi și pune câteva frunze proaspete de pătrunjel și busuioc.