Ești iubitor de paste și fructe de mare? Rețeta recomandată de noi este “Linguini cu fructe de mare”, o explozie pe cerul gurii. Rapid, gustos și delicios!
Ingrediente:
550g creveți decorticați
550g linguini
550g scoici
0,5 cană de vin alb sec
1,5kg roșii conservă
3 linguri unt
3 lingurițe de ulei de măsline
4-5 căței usturoi, după plac
sare
piper
pătrunjel
busuioc proaspăt
Cum se prepară:
- Pentru început, pune pastele la fiert la jumătatea timpului recomandat pe pachet pentru a fi al dente, un pic tari. Între timp, preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
- Pune usturoiul la prăjit în 2 linguri de ulei de măsline și 2 linguri de unt topit, adaugă vinul alb și lasă să scadă la foc mic. Adaugă și roșiile și amestecă compoziția timp de 10 minute pentru a nu se prinde ingredientele și apoi adaugă după gust sare, piper și chilli.
- Untul și uleiul care ți-au rămas se încălzesc separat, la foc mediu, într-o tigaie. Adaugă scoicile curățate și spălate și apoi adaugă creveții curățați și spălați. Lasă la foc mic și amestecă până își schimbă culoarea.
- După ce pastele s-au fiert, scurge-le și amestecă-le cu sosul obținut și pune-le într-o tavă adâncă. Tapetează cu o folie de aluminiu și adaugă deasupra fructele de mare și înfășoară cu folia rămasă pe margini.
- Bagă-le la cuptor pentru 15-20 de minute și servește-le calde. Desfă folia de aluminiu chiar înainte de a servi și pune câteva frunze proaspete de pătrunjel și busuioc.