Ghiveci călugăresc
Ingrediente:
1 ardei
2 cartofi
1 dovlecel
1 morcov
1 vânătă mică
1 ceapă
Fasole galbenă congelată
100 ml bulion de roșii
4 linguri de ulei
2 căței de usturoi
Sare, piper
Rozmarin, pătrunjel sau mărar
Se taie mărunt ceapa, morcovul și se călesc în puțin ulei, până se înmoaie. Restul legumelor se spală, se curăță (dacă e cazul) și se taie cubulețe.
Se adaugă apoi treptat, cubulețele de cartofi și prazul tăiat rondele și se mai călesc două minute. Apoi se adaugă vinetele, fasolea galbenă, dovleceii și ardeiul. Se toarnă 150 ml de apă deasupra și se pune totul la fiert. Se asezonează cu sare și piper.
Chiar la final, înainte ca legumele să fie complet fierte, se pune pasta de roșii și usturoiul zdrobit. Se mai dă un clocot și este gata.
Decorează cu verdeața preferată: rozmarin, pătrunjel sau mărar.
Poftă bună!