Blog

Fursecuri cu chipsuri de ciocolată

 

Fursecurile cu chipsuri de ciocolată calde sunt rețeta perfectă pentru a uita de zilele furtunoase. Cei mici nu o să se poată abțină până nu golesc tot cookie jarul, iar cei mari le vor iubi, cu siguranță, textura crocantă și mirosul ademenitor.

Pentru 16 fursecuri:

150 g unt nesărat, moale
125 g zahăr brun
100 g zahăr tos
2 lingurițe cu esență de vanilie
1 ou rece (proaspăt scos din frigider)
1 gălbenuș rece (proaspăt scos din frigider)
300 g făină albă proaspăt cernută
1/2 linguriță cu bicarbonat de sodiu
325 g chipsuri de ciocolată sau bucăți de ciocolată

Să trecem la treabă:

Pasul 1: Se pregătesc toate ingredientele.
Chef’s tip: Se poate folosi un amestec din 200 g chipsuri de ciocolată și 125 g bucăți de ciocolată.

Pasul 2: Se încălzește cuptorul la 170 grade C.

Pasul 3: Se tapetează o tavă mare pentru cuptor cu hârtie de copt.

Pasul 4: Se amestecă într-un bol făina și bicarbonatul. Se încorporează în acest amestec chipsurile / bucățelele de ciocolată.

Pasul 5: Se pune zahărul brun și zahărul tos într-un bol. Se adaugă untul topit și răcorit. Se mixează amestecul.

Pasul 6: Se mixează într-un bol oul rece, gălbenușul rece și esența de vanilie până când amestecul devine cremos, spumos.

Pasul 7: Se amestecă cele două compoziții pregătite anterior (zahărul mixat în prealabil cu untul și oul, gălbenușul mixate cu esența de vanilie). În amestecul omogen obținut se încorporează treptat compoziția solidă (amestecul de făină, bicarbonat de sodiu, chipsuri / bucăți de ciocolată).

Pasul 8: Se iau din compoziție mici cantități de aluat cu o lingură rotundă de 60 ml pentru înghețată și se așează în tava pregătită, la distanță de 8 cm unele de altele (dacă nu doriți să folosiți o lingură pentru înghețată, puteți porționa și modela aluatul cu palmele).

Pasul 9: Fursecurile se coc în cuptorul preîncălzit timp de 15-17 minute sau până când sunt ușor rumenite la suprafața (între timp, până se coc primele fursecuri, compoziția se păstrează la frigider).

Pasul 10: Fursecurile coapte se lasă să se răcească în tavă timp de aproximativ 5 minute înainte de a le așeza pe un grătar (imediat ce le scoateți din cuptor, fursecurile sunt moi și se deformează ușor la atingere însă dobândesc consistență în câteva minute).
Chef’s tip: Fursecurile se pot păstra timp de 3-5 zile în cutii de tablă bine închise.

Serviți cu plăcere!