Blog

Espresso cu gheață și înghețată de vanilie

Potoliți-vă setea și pofta de dulce cu această băutură răcoritoare!

Espresso cu gheață:

O variantă de ice coffee, această băutură ingenios preparată în straturi de granita și înghețată de vanilie este perfectă pentru zilele fierbinți de vară. Se poate servi ca desert după prânz sau răcoritoare după-amiaza târziu. Granita trebuie să stea câteva ore în congelator, însă se poate păstra acolo săptămâni întregi, pentru a fi la îndemână oricând vi se face poftă de un espresso rece ca gheață.

Pentru 4 pahare:

75 ml/5 linguri de cafea espresso

75 g zahăr pudra

300 g inghetata de vanilie

75 ml/5 linguri lapte

Healthy tip : Pentru o variantă mai light, puteți folosi înghețată fără lactate în compoziție, iar laptele să îl înlocuiți cu cel de soia.

Pasul 1: Puneți  cafeaua în cafetieră, adăugați 750 ml apă fierbinte și lăsați să stea timp de 5 minute. Turnați apoi cafeaua într-un recipient nu prea adânc. Adăugați zahărul și amestecați până se dizolvă. Lăsați la răcit, acoperiți vasul și puneți-l la congelator timp de 2 ore sau până compoziția începe să înghețe pe margini.

Pasul 2: Se sparg cristalele de gheață cu o furculița și se amestecă. Se congelează din nou și se repetă procesul până când compoziția îngheață pe margini. Se păstrează la congelator.

Pasul 3:Inghetata și laptele se pun în blender sau într-un robot și se mixează până când compoziția devine fină și se îngroașă. Pentru servire, se pun cu lingura alternativ câte un strat de înghețată cu lapte și unul de granita, până umpleți paharele. Se servește pe loc.

Chef’s tip: Inghetata va începe să se topească rapid, odată ce o puneți în pahare, prin urmare ar fi indicat să țineți puțin paharele la frigider înainte de a le folosi.