Ingrediente
1,5 kg organe de miel (ficat, plămâni, inimă, rinichi)
Prapur de miel
2 cepe
O legătură de mărar
O legătură de pătrunjel
6 ouă (3 crude, 3 fierte)
100 ml de ulei
Sare și piper
Se spală bine organele de miel și prapurul. Se lasă prapurul într-un vas cu apă rece, iar carnea se pune la fiert în apă cu puțină sare.
Se mărunțesc verdețurile și ceapa. Ceapa mărunțită se călește în ulei încins la foc mediu.
Carnea fiartă se lasă la răcit, după care se trece prin mașina de tocat. În recipientul cu carne tocată se adaugă ceapa călită, verdețurile mărunțite, trei ouă crude, sare și piper. Se amestecă până la obținerea unei compoziții păstoase.
Se ia o tavă de cozonac, se unge cu unt și se tapetează cu hârtie de copt. Se așază prapurul, se umple cu compoziția păstoasă și se adaugă în mijloc ouăle fierte. Totul trebuie bine presat și acoperit cu prapurul.
După ce cuptorul ajunge la temperatura de 180°C, se lasă drobul la copt timp de 30-40 de minute.
Iar la final, înainte de a se tăia și consuma, se lasă la răcit.
Poftă bună!