Blog
Desert-răcoritor-cu-pricomigdale-mascarpone-și-struguri

Desert răcoritor cu pricomigdale, mascarpone și struguri

Desert-răcoritor-cu-pricomigdale-mascarpone-și-struguri

INGREDIENTE:
3 albușuri
200g zahăr pudră/tos
200g nuci
1 fiolă esență rom
10ml esență de migdale

MOD DE PREPARARE:
Pentru început, prăjește nuca puțin, câteva minute, într-o tavă la cuptor. Apoi macină nuca prăjită.
Între timp, pregătește crema. Bate albușurile spumă împreună cu zahărul până când vei obține o
spumă/cremă tare.
Lasă compoziția pe foc timp de 10 minute, până când aceasta devine fierbinte. Apoi adaugă și nuca
măcinată și amestecă bine. Înlătură cratița de pe foc și adaugă esențele de rom și de migdale. Ia din
compoziție câte o linguriță și așaz-o în tavă, în formă rotundă. Introdu tava în cuptor și lasă-le la copt
timp de 30 de minute.

INGREDIENTE DESERT:
500g iaurt grecesc,
150g cremă de mascarpone,
4 pricomigdale,
câteva boabe de struguri
MOD DE PREPARARE CREMĂ:
Într-un bol, amestecă iaurtul cu crema de mascarpone. Pune în două pahare o cantitate egală din
amestecul obținut, adaugă câteva bucățele de pricomigdale și câteva boabe de struguri.
Servește desertul răcoritor și bucură-te de zilele de vară rămase.