Ingrediente desert:
5 ouă
200 g unt
200 g zahăr
300 g făină
50 g stafide
50 g caise confiate
100 g merişoare
3 linguri rom
1 plic zahăr vanilat
1 praf de copt
Ingrediente pentru glazură:
100 ml smântână pentru frişcă
3 linguri zahăr pudră
1 banană
3 linguri fistic tocat
50-100 g amestec de fructe confiate
Pentru început, amestecă într-un bol caisele tăiate feliuţe cu stafidele şi merişoarele. Peste ele, pune
romul şi zahărul vanilat, amestecă şi lasă 30 minute.
Freacă untul cu zahărul până devine spumos. Adaugă pe rând gălbenuşurile, făina amestecată cu praful
de copt, albuşurile bătute spumă şi fructele confiate. Omogenizează totul cu o spatulă sau o lingură din
lemn.
Așază compoziția în tava de chec tapetată cu hârtie de copt şi las-o în cuptorul încins pentru 60 minute.
Lasă desertul la răcit câteva ore. După ce acesta s-a răcit, pregătește glazura:
Cu ajutorul blenderului, zdrobeşte banana curăţată, adaugă smântâna şi zahărul. După ce se
omogenizează, întinde-o peste desert. Deasupra se presară fructele confiate şi fisticul.
Îți dorim poftă bună, iar pentru și mai multă inspirație, citește și celelalte rețete de pe blogul nostru.