Chifteluțele marinate pot fi servite cu diferite garnituri, cartofi la cuptor, piure sau salată. Astăzi îți propunem o rețetă delicioasă cu chifteluțe și spaghete, numai bună de servit familia într-o după-masă de duminică.
Ingrediente:
Pentru chifteluțe:
aprox 500-600 g carne de porc tocată
2 ouă
usturoi după gust
verdeață
2 cartofi rași
1 morcov ras
sare, piper
cimbru după gust
faină
Pentru sos:
1 cană de apă
3 cepe mici
Foi de dafin, piper, sare
2-3 linguri de bulion sau sos de roșii, după preferință
Cașcaval ras 450 g de spaghete
Cum se prepară
1) Ia un vas mare în care amesteci carnea tocată cu oul, condimentele, usturoiul, morcovul ras, cartofii rași și verdeața. Umezește-ți mâinile și formează bile mici și apoi tăvălește-le prin făină și prăjește-le în uleiul bine încins până când capătă o culoare maronie. Fierbe spaghetele timp de 5-10 minute și apoi ia-le de pe foc și scurge apa.
2) În timp ce fierb spaghetele, poți prepara sosul și anume: taie mărunt cele 3 cepe mici și călește-le până devin aurii, adaugă cana de apă, foile de dafin, piperul și lasă la fiert aproximatix 10 minute. Adaugă chifteluțele peste paste, mai lasă-le la fiert 5 minute, adaugă bulionul și mai lasă-le la fiert un pic până mai scade apa sau până se mai îngroașă sosul. Apoi ia oala de pe foc și lasă la răcit.
3) Încălzește cuptorul și pune într-o altă oală sau tavă adâncă ulei, pastele și chifteluțele cu sos. Amestecă și presară cașcavalul ras.
Bagă tava la cuptor aproximativ 15 minute la foc potrivit și așteaptă să te bucuri de o masă ca la restaurantele din Grecia cu cele mai bune fructe de mare.