Blog
Chec-cu-ciocolată-și-rom

Chec cu ciocolată și rom

Chec-cu-ciocolată-și-rom

Ingrediente:

60 g. cacao
200 g. unt
200 g. zahăr
4 ouă
200 g. făină
5 g praf de copt
un praf de sare
50 ml lapte
1 lingură rom/ esență de rom
100 g. ciocolată de lapte

Într-un vas cerne făină, cacao, praf de copt și sare. Separat, amestecă untul cu zahărul cu ajutorul
mixerului.
Separă ouăle, adaugă pe rând gălbenușurile în crema de unt, apoi adaugă făină și cacao și amestecă.
Adaugă laptele și amestecă totul bine. Bate albușurile spumă și încorporează-le ușor cu o spatulă, în
compoziție. Rupe ciocolata în bucăți și adaug-o în aluat. Toarnă compoziția într-o formă de chec tapetată
cu hârtie și unsă cu unt. Coace checul la foc potrivit (180 grade C) timp de cca. 35 de minute.
Îți dorim poftă bună, iar pentru și mai multă inspirație, citește și celelalte rețete de pe blogul nostru.