Blog

Cele mai întâlnite combinații de brânzeturi și vinuri

Vine weekendul și vrei să îți impresionezi prietenii sau invitații cu un meniu diferit? Îți propunem să pregătești un platou cu brânzeturi alese și să îi servești cu vin. Îți este greu să alegi vinul potrivit? Te ajutăm noi.

Pentru un astfel de platou, ține cont de caracteristicile vinului și de felurile de brânză.

Branzeturile nematurate, proaspete cu gust intens, cum ar fi, burrata, feta sau Chèvre se servesc cu vinuri bogate în acizi cu note citrice sau florale, cum ar fi vinurile rose din Spania, Italia, Austria, Franța.

Brânzeturile cremoase, moi, cu mucegai: Brie, Camembert pot fi servite cu felii de măr, pâine prăjită, struguri. Ca băuturi, poți alege șampanie, Chardonnay, Beaujolais, Pinot Noir sau vin roșu din Burgundia.
Pentru gusturi îndrăznețe: vin roșu Brachetto d’Acqui.

Brânzeturile tari, maturate, Gouda, Emmental, Gruyère, Cheddar, Parmezan se servesc cu vin roșu, bogat în tanin, Chardonnay, Syrah sau Cabernet Sauvignon sau vin sherry sec.

Brânzeturile cu mucegai, cum ar fi Gorgonzola, Daneza albastră sau Roquefort se servesc cu vinuri dense, cum ar fi Cabernet sau Zifandel, vin de Porto sau vin sherry dulce.

Pentru cunoscători recomandăm și combinația de dulceață de ardei iute cu brânză Brie.

Acum că ai aflat ce platouri poți pregăti, îți dorim spor în bucătărie și distracție plăcută alături de prieteni.