Blog

Ce pâine e bună pentru copilul tău?

Ce pâine e bună pentru copilul tău?

Pâinea este un element esențial în alimentația copilului. Nu scoate pâinea din alimentația copilului, sub nicio formă, chiar dacă vrei să ai grijă de dieta lui. Dar ca în orice dietă echilibrată, ai grijă ca pâinea să nu fie consumată în exces.
În condițiile în care în magazin găsești zeci de produse și mărci, alegerea celei mai bune pâini devine foarte dificilă. Ce pâine este cea mai bună pentru copilul tău?
Iată după ce trebuie să te orientezi când cumperi pâine copilului:

1.       Pâine albă sau pâine integrală?
Specialiștii în nutriție spun că pâinea integrală este alegerea potrivită. Deși pâinea albă este îmbogățită cu vitamine și minerale, ea nu va conține niciodată cantitatea de fibre necesară pentru sănatatea copilului tău. Pe lângă fibre, pâinea integrală conține calciu, vitaminele E, B6, magneziu și zinc și de aceea este întodeauna o alegere mai potrivită.

2.       Valori nutriționale
Citește cu atenție eticheta și verifică valorile nutriționale și compoziția.
Ai grijă ca pâinea să fie bogată în calciu.
E de preferat ca pâinea să aibă cel putin 1-1.5 g fibre per felie.

3.       Gust
Nu în ultimul rând gustul. Dacă vei ține cont de toate aspectele de mai sus, dar copilului tău nu îi va placea, el nu o va mânca. De aceea este bine să încerci mai multe produse până găsești varianta pe care copilul tău o apreciază.