Ingrediente pentru blat:
350 g făină
400 g de morcovi
5 ouă
250 g de zahăr
200 ml de ulei
110 g de nuci
150 g de iaurt
un plic cu praf de copt
2 lingurițe cu bicarbonat de sodiu
2 lingurițe cu scorțișoară măcinată
o linguriță cu extract de vanilie
sare
un cub de unt pentru uns tava
Ingrediente pentru crema de unt și mascarpone:
200 g de unt la temperatura camerei
150 g de zahăr pudră
500 g de brânză mascarpone rece
o linguriță cu extract de vanilie
Mod de preparare:
Pentru început, unge cu unt o formă cu pereții detașabili, cu diametrul de 26 cm, atât baza cât și
marginile și tapeteaz-o cu hârtie pentru copt.
Peste făină, pune scorțișoara, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și un sfert de linguriță cu sare și
amestecă bine.
Pentru pregătirea blatului, pune într-un bol mare ouăle, zahărul și extractul de vanilie și mixează până
când amestecul își triplează volumul, devine albicios și are consistența unei creme.
Toarnă uleiul și iaurtul și mixează, până se omogenizează compoziția.
Adaugă morcovii rași și cele 110 g de nucă tocată și amestecă încet cu o spatulă, de jos în sus, până la
încorporarea completă.
Pune ingredientele uscate în trei tranșe și amestecă încet, tot de jos în sus.
Toarnă compozitia pentru blat în forma pregătită și pune-o în cuptorul încălzit la 180 de grade pentru
50-60 de minute.
Când blatul s-a făcut, scoate-l din cuptor, lasă-l să se răcească timp de 10 minute, apoi desfă inelul
detașabil și îndepărtează hârtia, transferă pe un platou sau pe un grătar și lasă-l să se răceasca complet.
Pregătește crema pentru tort, pune untul moale la temperatura camerei într-un bol. Adaugă zaharul
pudră și mixează.
Pune extractul de vanilie și brânză mascarpone, care trebuie sa fie rece, și mai mixează doar un minut.
Pune crema de unt și brânza în frigider.
Taie blatul, complet răcit, în patru părți aproximativ egale, în timp ce îl rotești pentru a fi uniform.
Pune crema rece peste prima secțiune, și întinde uniform, așază al doilea blat, pune crema, pune și al 3-
lea blat, apoi crema. Așază ultima secțiune, cea care a fost la baza blatului, și pune deasupra crema
rămasă. Întinde puțin din cremă și pe lateral.
Nivelează crema de deasupra tortului și ornează-l cu fulgi de ciocolată.
Pune tortul cu morcovi în frigider pentru câteva ore, astfel încât crema să se răcească și să se întărească
bine, iar blatul sa se însiropeze ușor.
Îți dorim poftă bună, iar pentru și mai multă inspirație, citește și celelalte rețete de pe blogul nostru.