Ingrediente:
400g foietaj
400g cârnăciori
Pentru uns si presarat deasupra:
1 gălbenuș
4 linguri de lapte
Mod de preparare:
Pentru început, taie cârnății în bucățele de 6 – 7 cm. Pregătește compoziția cu care vrei să ungi
cârnații în foietaj.
Pune un gălbenuș într-un castron, adaugă peste 4 linguri de lapte și amestecă bine cu o furculiță
până se omogenizează.
Lasă foaia de aluat la dezghetat după care tai-o pe lat în fâșii de 1cm – 1,5cm lățime.
Ia câte un cârnăcior și o fasiuță de foietaj și începe să înfășori foietajul în jurul cârnăciorului.
Așază într-o tigaie cârnăciorii înveliți în foietaj. Unge-I cu comoziția formată din gălbenuș. Lasă tava
în cuptorul preîncălzit la 180 de grade circa 20-25 minute.
După ce foietajul s-a rumenit, scoate cârnăciorii din tavă și servește-i alături de o salată de roșii și
cartofi prăjiți.
Sunt suuper delicioși și gustoși.
Poftă bună!