Blog

Burger la gratar

Burgerul făcut în casă este o idee perfectă pentru un grătar cu prietenii la sfârșit de săptămână. Așa că avem pentru tine o rețetă gustoasă de burger care poate fi preparată ușor și rapid: Burgeri cu brânză afumată Gouda, ceapă verde și berea preferată. Sună bine, nu-i așa?

Ingrediente:

450g de carne de vită

200g cubulețe de brânză Gouda

3 fire de ceapă verde

1/3 pahar de bere (stout sau IPA)

50g  pesmet

Sare și piper după gust

1 linguriță sos de Worcestershire

4 chifle de burgeri

Muștar dijon

Rucola

 

Într-un bol încăpător, pune bucățelele de brânză Gouda, carnea de vită și ceapa verde tăiată mărunt. Apoi adaugă și condimentele: sare și piper după gust, paharul de bere și pesmetul. Iar la sfârșit pune și sosul de Worcestershire și începe să amesteci toate ingredientele până obții o pastă omogenă.

Împarte amestecul de carne tocată în patru și formează chiftele de dimensiuni egale, puțin mai mari în diametru decât chiflele pentru burgeri, pentru că acestea se vor micșora după ce vor fi preparate.

Apoi frige burgerii pe grătar, la temperatură medie, până când sunt bine făcuți.

Așează o jumătate de chiflă, pune carnea peste care adaugă o felie de brânză Gouda și rucola. Unge jumătatea de chifla de deasupra cu muștar dijon și burgerul este gata. Poftă bună!