Cheamă-i pe cei mici în bucătărie și petreceți un timp amuzant și creativ împreună, preparând aceste brioșe ușor de făcut și gustoase.
Pentru 12 brioșe:
2 mere
250g făină de secară ( sau făina obișnuită)
2 lingurițe praf de copt
2 lingurițe scorțișoară pulbere
125 g zahăr brun, plus 4 lingurițe pentru pudrat
125 g miere Annabella Zilnic
60 ml iaurt natural de băut
125 ml ulei vegetal fără aromă
2 ouă
75 g migdale crude (neoparite)
o formă pentru 12 brioșe
Pasul 1: Încălzește cuptorul la 200 grade Celsius și așază în formă hârtiile pentru brioșe
Pasul 2: Curăță merele de coajă, apoi taie-le cubulețe (circa 1 cm, măsurate din ochi) și lasă-le de-o parte.
Pasul 3: Pune făina, praful de copt și 1 linguriță de scorțișoară într-un castron.
Pasul 4: Amestecă cele 125 g de zahăr brun, mierea, iaurtul uleiul vegetal și ouăle într-un alt castron sau într-un borcan.
Pasul 5: Toacă migdalele cu cutirul și adaugă aproape jumătate din cantitate în amestecul de făină; pune cealaltă jumătate într-un castronel, împreună cu lingurița de scorțișoară care a rămas și cele 4 lingurițe de zahăr brun suplimentare. Acesta va fi toppingul pentru brioșe.
Pasul 6: Acum încorporează ingredientele umede în cele uscate. Adaugă merele tăiate și amestecă puțin, până când se omogenizează. Nu uita: un aluat grunjos înseamnă brioșe pufoase.
Pasul 7: Toarnă cu lingura aluatul grunjos în formele pentru brioșe, apoi presară deasupra pentru topping.
Pasul 8: Pune forma în cuptorul cald, lasă brioșele la copt circa 20 de minute, timp în care trebuie să crească și să se rumenească.
Pasul 9: Scoate forma din cuptor și lasă-le să stea circa 5 minute înainte de a scoate brioșele, apoi pune-le să se răcească pe un grătar.
Poftă bună!