Blog

Brioșe cu mere și miere

 

Cheamă-i pe cei mici în bucătărie și petreceți un timp amuzant și creativ împreună, preparând aceste brioșe ușor de făcut și gustoase.

Pentru 12 brioșe:

  

2 mere

250g făină de secară ( sau făina obișnuită)

2 lingurițe praf de copt

2 lingurițe scorțișoară pulbere

125 g zahăr brun, plus 4 lingurițe pentru pudrat

125 g miere Annabella Zilnic

60 ml iaurt natural de băut

125 ml ulei vegetal fără aromă

2 ouă

75 g migdale crude (neoparite)

o formă pentru 12 brioșe

Pasul 1: Încălzește cuptorul la 200 grade Celsius și așază în formă hârtiile pentru brioșe

Pasul 2: Curăță merele de coajă, apoi taie-le cubulețe (circa 1 cm, măsurate din ochi) și lasă-le de-o parte.

Pasul 3: Pune făina, praful de copt și 1 linguriță de scorțișoară într-un castron.

Pasul 4: Amestecă cele 125 g de zahăr brun, mierea, iaurtul uleiul vegetal și ouăle într-un alt castron sau într-un borcan.

Pasul 5: Toacă migdalele cu cutirul și adaugă aproape jumătate din cantitate în amestecul de făină; pune cealaltă jumătate într-un castronel, împreună cu lingurița de scorțișoară care a rămas și cele 4 lingurițe de zahăr brun suplimentare. Acesta va fi toppingul pentru brioșe.

Pasul 6: Acum încorporează ingredientele umede în cele uscate. Adaugă merele tăiate și amestecă puțin, până când se omogenizează. Nu uita: un aluat grunjos înseamnă brioșe pufoase.

Pasul 7: Toarnă cu lingura aluatul grunjos în formele pentru brioșe, apoi presară deasupra pentru topping.

Pasul 8: Pune forma în cuptorul cald, lasă brioșele la copt circa 20 de minute, timp în care trebuie să crească și să se rumenească.

Pasul 9: Scoate forma din cuptor și lasă-le să stea circa 5 minute înainte de a scoate brioșele, apoi pune-le să se răcească pe un grătar.

Poftă bună!