Blog
Blat-pufos-de-pizza

Blat pufos de pizza

Blat-pufos-de-pizza

De ziua îndrăgostiților, surprinde-l pe cel drag cu o pizza cu plat pufos în formă de inimioară.

Ingrediente:
1 praf de sare
50ml lapte călduţ
50ml apă minerală
3-4 linguri ulei
400g făină
300g măsline
1 ardei galben
50g ciuperci
2-3 roşii
100 g mozzarella
100g salam
2-3 fire busuioc

1 cubuleţ drojdie
1 ou
Mod de preparare:
Pune într-un bol făina cernută, fă o gropiță în mijloc, pune oul, un praf de sare şi laptele călduţ în care
s-a topit drojdia.
Amestecă uşor până se încorporează toată făina, adaugă uleiul şi apa minerală şi frământă bine, apoi
acoperă cu un şervet şi lasă la crescut 30 de minute.
Taie măslinele, baconul şi ardeiul feliuţe. Decojește roșiile, taie-le cubuleţe.
Unge cu ulei o tavă de aragaz, întinde coca în formă de inimioară, apoi aşază toate ingredientele și rade
mozzarella. După ce pizza s-a făcut, adaugă și frunze de busuioc pentru decor.
Această pizza de casă cu blat pufos se serveşte caldă, cu sos dulce sau picant.