Ingrediente
100 g făină
100 g fulgi de ovăz
100 g zahăr brun
50 g ciocolată
50 ml lapte
50 g unt topit
1 ou
1 pliculeț praf de copt
½ esență de vanilie
Un vârf de cuțit de sare
Cum se prepară
Pune făina într-un bol mare. Adaugă fulgii de ovăz, zahărul brun, praful de copt, un vârf de cuțit de sare și esența de vanilie. Amestecă bine până se omogenizează. Adaugă laptele la temperatura camerei, untul topit și răcit și oul. Amestecă compoziția până devine păstoasă. Taie ciocolata bucățele și adaug-o în compoziție.
Tapetează o tavă cu hartie de copt. Ia cu lingura din compoziție și formează biscuiți rotunzi. Așează biscuiții în tavă la distanță unii de alții, ca să nu se lipească. Pune tava la cuptorul preîncălzit la 150 grade Celsius, timp de 15 minute.
Biscuiți cu ovăz merg de minune cu lapte cald sau rece, după preferințe.
Poftă bună!