Blog

Aluat de pizza

O pizza făcută în casă este mai ușor de preparat decât ți-ai imagina și este mult mai sănătoasă pentru că ai garanția că ingredientele sunt proaspete și alese cu grijă chiar de tine.

INGREDIENTE

1 cub (25g) drojdie

½ linguriță sare

2 linguri ulei de măsline

300 ml apă călduță

600 g făină

CUM SE PREPARĂ

Dizolvă drojdia în puțină apă cu 1 linguriță de zahăr. Amestecă drojdia cu apa călduță, sarea și uleiul de măsline. Când compoziția s-a făcut omogenă, adaugă treptat făina trecută prin sită. Frământă aluatul până ce acesta nu mai este lipicios și capătă o textură elastică. Acoperă vasul cu un prosop sau o folie de plastic și lasă-l să dospească 1 oră.

Intinde aluatul în formă rotundă și adaugă topping-urile tale preferate. Lasă-l la cuptor, la foc mare, 8-10 minute.

Poftă bună!