O pizza făcută în casă este mai ușor de preparat decât ți-ai imagina și este mult mai sănătoasă pentru că ai garanția că ingredientele sunt proaspete și alese cu grijă chiar de tine.
INGREDIENTE
1 cub (25g) drojdie
½ linguriță sare
2 linguri ulei de măsline
300 ml apă călduță
600 g făină
CUM SE PREPARĂ
Dizolvă drojdia în puțină apă cu 1 linguriță de zahăr. Amestecă drojdia cu apa călduță, sarea și uleiul de măsline. Când compoziția s-a făcut omogenă, adaugă treptat făina trecută prin sită. Frământă aluatul până ce acesta nu mai este lipicios și capătă o textură elastică. Acoperă vasul cu un prosop sau o folie de plastic și lasă-l să dospească 1 oră.
Intinde aluatul în formă rotundă și adaugă topping-urile tale preferate. Lasă-l la cuptor, la foc mare, 8-10 minute.
Poftă bună!