Lasă-te inspirat de rețeta noastră și surprinde-ți familia cu aripioare de pui în sos barbeque.
Ingrediente:
5 căței de usturoi
1kg de aripioare de pui
1 ceapă albă
sare și piper
60ml apă
ulei de măsline
60ml de miere
20g muștar
10g lingură de unt
125g suc de roșii
10g linguri de zahăr brun
Mod de preparare:
Spală foarte bine carnea și stropește-o cu zeamă de lămâie. Apoi, toacă mărunt ceapa și usturoiul.
Pune untul și uleiul de măsline într-o tigaie. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le la foc mediu. După
ce ceapa și usturoiul au căpătat o nuanță maronie, adaugă celelalte ingredient.
Adaugă sare și piper după gust.
Lasă amestecul să fiarbă 20 de minute, până când sosul scade și se îngroașă.
Pregătește o tavă de copt și așază aripioarele în ea. Adaugă o cantitate mică de sare și piper pe
ambele părți.
Cu o pensulă, unge fiecare aripioară cu sosul preparat.
Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180°C și lasă carnea la copt timp de 20 de minute.
Adaugă sosul barbeque pe o parte a aripioarelor, apoi întoarce-le și adaugă sos și pe cealaltă parte.
Lasă-le în cuptor încă 10 minute.
Întoarce-le pe partea cealaltă și adaugă încă un strat de sos.
Lasă-le să se coacă încă 5 minute . Poftă bună îți dorim!